Observant Hydra

Cartell provisional de l’observació astronòmica

Algunes de les associacions d’astronomia de Balears han sortit a observar Hydra, la constel·lació en la qual es troba WASP-166.

Ho vam fer la matinada del 08/12/2022 aprofitant l’ocultació de Mart darrere de la Lluna. En alguns casos vam poder observar aquest curiós fenomen però el cel no acompanyava i els núvols no ens van permetre veure Hydra. No ho deixàrem d’intentar!

De fet, el passat dia 30/12/2022 vàrem poder fer una fotografia amb la tècnica piggyback de tal manera que s’observa el cap i gran part del cos de la constel·lació. En la imatge també es veu el cúmul de Praepese (Beehive cluster) tot i que pertany a la constel·lació del Cranc. A la zona on es troba la «nostra» estrella s’aprecien els niguls que ens dificultaren l’observació.

El 18/02/2023 unes cinquanta persones varen poder disfrutar des de Sant Joan d’una xerrada sobre el nostre projecte divulgatiu gràcies a en Tomeu Mas. Després continuàrem amb una observació de les constel·lacions d’hivern.

Just un mes després (18/03/2023), voliem observar Hydra des de varis indrets de les Illes, acompanyats per associacions i centres educatius. Una bona capa de niguls va fer acte de presència. Tot i així, ens vàrem reunir a Montuïri per acabar observant Venus, alguns dels estels més lluents (per exemple, Sirio o Régulo) i les estacions espaials chinesa i internacional. A més, una cinquantena de persones dels IES Mossèn Alcover i Joan Alcover pogueren disfrutar de les mil curiositats que ens contà en Pep Marcús.

L’endemà a la nit (19/03/2023), el cel es podia veure clarament i ens regalà aquestes vistes de WASP-166 o, com la volem batiar, na Filetdor. Es la més lluent, al centre. Aquí la tenim!

Amb el suport de:

En col·laboració amb:

Finançat per:

Proudly powered by WordPress

Páginas: 1 2 3

Blog de WordPress.com.